duminică, 10 aprilie 2011

Salata din flori de papadie

Inspirata de postarea lui Mimi Walter despre plantele din flora spontanta, mi-am luat inima in dinti si am incercat la gust o floare de papadie. Nu a fost atat de amara pe cat ma asteptam, si atunci am cules mai multe flori si am creat aceasta salata colorata de primavara.

Florile de papadie sunt soarele in miniatura. Papadia trateaza diverse boli ale ficatului, curata organismul, are actiune benefica asupra microflorei intestinale, stimuleaza digestia, purifica sangele, are efect tonic general si inca multe altele se pot spune despre aceasta planta miraculoasa (mai multe informatii le gasiti aici sau aici ). Mai mult, florile proaspat culese contin polen, care este o sursa exceptionala de vitamine si are multiple efecte benefice. Reteta nu este recomandata celor care sunt alergici la polen.

Ingrediente:
20 de flori de papadie, o salata verde, 1-2 lg. ulei de floarea soarelui presat la rece, sucul de la o lamaie, sare. Se mai poate adauga castravete, ceapa verde, etc.

Florile de papadie se spala, se curata de insecte si se amesteca cu restul ingredientelor.

O asemenea salata este putin amara, de aceea este mai bine sa fie combinata, de exemplu, cu avocado. Gustul amar continut in lapticul papadiei stimuleaza pofta de mancare si ajuta la purificarea bilei.

Frunzele papadiei sunt mai amare ca florile. Se recomanda inmuierea lor in apa putin sarata timp de o jumatate de ora inainte de a le consuma in salata sau in green smoothie.

Va doresc o zi cu cat mai mult soare!

7 comentarii:

  1. Trebuie sa incerc si eu florile de papadie, pana acum am mancat doar frunze, adica am baut ca le-am folosit in smoothie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos, draga Natalia, daca ai sti ce m-am bucurat!! Asa ne aducem parca tot soarele din cer in farfurie (strachina!), nu-i asa?
    Ramona, incearca neaparat florile de toporasi, sunt asa de delicate si de parfumate si nu sunt amare deloc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am stiut pana acum ca se mananca si florile de papadie. Sper sa fie vreme frumoasa si sa merg la cules pe weekend... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu manânc în fiecare dimineaţă 8 flori de papadie pe stomacul gol.Este excelent ca medicament.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu stiam pana de curand ca florile de papadie se mananca, cu atat mai putin alte flori, pana cand am citit pe site-ul lui Mimi Walter :) Voi incerca si eu cat de curand :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru reteta Natalia, trebuie sa o incerc si eu :)
    Pana acum mixam papadia in blender (si flori si frunze)...

    Nu stiu daca este un loc potrivit pentru a posta link-ul acesta, daca nu este imi cer scuze... ma gandesc insa ca o "provocare verde" pentru 3 zile ar putea fi distractiva :)

    www.bodyenlightenment.me/suzanas

    RăspundețiȘtergere
  7. eu pana acum am pus petalele de papadie si frunzele. La frunze le aleg pe cele fragede, din centrul plantei. Imi place mult cum se imbina gustul de papadie cu otet balsamic.

    RăspundețiȘtergere